Menu Sluiten

Marlou Obers

Marlou Obers studeerde aan het Maastrichts Conservatorium
hoofdvak zang aan de afdeling jazz/lichte muziek.
Daarnaast volgde zij workshops bij internationale artiesten als Mark Murphy, Dee Dee Daniëls, Norma Winstone en Tuck & Patti en verdiepte zij zich in de Estill Voice Technique.
Als singer-songwriter met eigen composities, en als lid van diverse jazzformaties hebben meerdere televisieoptredens en cd-opnames plaatsgevonden. Zo was ze in 2006 finalist in het Mooi Limburgs Muziekfestival met het eigen (dialecte) lied “Laef dien laeve”.
Marlou was lange tijd leadvocalist bij de inmiddels opgeheven disco-soulband “High Voltage” en ondernam meerdere uitgebreide Amerikaanse tournees met Big Band “Swing Design”.
Als vaste docente was zij 10 jaar verbonden aan de afdeling Pop/Jazz van de Muziekschool Maastricht. Sinds 2003 is ze als docent zang werkzaam aan de Toneelacademie Maastricht waar zij lesgeeft aan de acteurs-en performersopleiding.
Als vocalcoach is zij o.a. verbonden aan Jeugdtheater Het Laagland in Sittard, waar ze meewerkte aan de zeer succesvolle producties “King A”, “Nu even niet”, “Robin Hood” en “Expeditie Peter Pan”.
Als singer-songwriter schrijft ze eigen stukken, zowel in het engels als dialect, waarbij ze in het dialect vooral kleinkunstrepertoire vertolkt.
Marlou is een veelzijdige zangeres die inzetbaar is voor elk genre:
van jazztrio tot bigband, van pop- tot rockband, van smartlap tot musical, van soul- tot funkband!