Menu Sluiten

Echter Revuekoar

Het Echter Revuekoar, de naam zegt het al, komt voort uit de Echter Revue. Het is een groep dames en heren die zich binnen de bekende Echter Revue toelegt op zang. Het is een klein ensemble dat onder leiding staat van Judith Hover. De vaste kern van het koor wordt gevormd door Roel en Liesbeth van de Ven, Hannie van Helvert,  Peggy van de Ven, Paul Niessen en Judith en Henk Hover. Het koor treedt regelmatig op buiten de Echter Revue.

Bij speciale gelegenheden worden er op aanvraag wel eens revue-nummers gezongen. Helemaal los van de revue staan de optredens als vocalgroup bij diverse concerten. Het Revuekoar zong inmiddels tijdens promsconcerten met muziekverenigingen als Fanfare St. Joseph Pey, Koninklijke Harmonie St. Caecilia Echt en Fanfare De Maasoever Roosteren samen met solisten als Syb van der Ploeg, Henk Steijvers, Martin en Guido van de Schintaler, Kirstin Berkx, Marlou Obers, Gerald van Gemert en Linda Wagenmakers. Binnen het koor zijn ook solistische kwaliteiten voorhanden. Zanger Ivo van der Bijl vroeg het Revuekoar in 2011 om de koorpartijen voor zijn soloalbum “Out on my own” voor haar rekening te nemen en tijdens de Cd-presentatie naderhand het album live uit te voeren.

De kracht van het Revuekoar is haar flexibiliteit. De zangers en zangeressen zijn ervaren en vullen elkaar uitstekend aan. Het koor heeft een mooie popsound en past daardoor prima in het concept van een promsconcert. Door de jarenlange ervaring heeft het koor ook op dit gebied een uitgebreid repertoire opgebouwd.